• به نام ایزد یکتا
شرکت ساغر

فهرست

تبلیغات متنی

موضوعات انجمن

تبلیغات

پرتال اخبار دانشگاهی

پرتال اخبار دانشگاهی

آخرین مقالات

گزارش روز

اخبار پزشکی سلامت

داروهای گیاهی

آگهی استخدامی سال 90

اخبار دانشگاهی

پیشخوان روزنامه ها

شعار سازمانی

تجارت پایدار و موفق نتیجه به خدمت گرفتن علم و تجارت در کنار هم است  

قیمت روز ارز

اخبار اقتصادی.

آب و هوا

عکس روز

ورود

نام کاربری

گذرواژه



آیا هنوز عضو نشده اید؟
برای ثبت نام اینجا را کلیک کنید.

آیا گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
برای درخواست یک گذرواژه جدید اینجا زا کلیک کنید.

کاربران آنلاین

-> مهمانان آنلاین: 1

-> اعضای آنلاین: 0

-> کل اعضا: 12,001
-> جدیدترین عضو: MichaelEl

آمار بازدید

جدیدترین اخبار پژوهش و سلامت

پربازدید ترین مطالب درمان های گیاهی

نانوتکنولوژی با کمک کرم شب تاب!









کاربرد فن آوری نانو برای کنترل و استفاده از نیروی کرم شب تاب

فکر می کنید نقطه مشترک بین نانو راد (کریستال های لوله ای شکل در مقیاس نانو)، چراغ های تزیینی و کرم شب تاب در چیست؟
احتمالا روزی فرا خواهد رسید که شاهد خرید چراغ های تزئینی رنگی خواهیم بود که نیازی به جریان برق و یا استفاده از باطری برای درخشش ندارند. دانشمندان دانشگاه سیراکور در آمریکا با استفاده از دانش نانو موفق به کشف شیوه ای برای کنترل و بازسازی مصنوعی فرآیند تولید نور طبیعی توسط کرم شب تاب ( بایو لومی نسنس) شده اند. پیشرف اخیر در این زمینه قادر به تولید سیستمی است که 20 تا 30 برابر نسبت به آزمایشات قبلی موثر تر عمل می کند.
نکته قابل توجه دراین پژوهش مربوط به اندازه و ساختار یکنواخت ذرات نانوراد است که به طور آزمایشگاهی توسط متیو می، پروفسور شیمی دانشکده دانش و هنر اس یو و همکارانش، تولید شده است. متیو می همچنین یکی از اعضای نهاد بیوشیمی دانشگاه به حساب می آید. اودر این زمینه می گوید" کرم شب تاب یک نمونه عالی از بایو لومی نسنس یا تولید نور به صورت طبیعی بشمار می رود که نور تولید شده در این روش از درخشش بسیار بالایی برخودار است. ما موفق به یافتن راه جدیدی برای کنترل و کاربرد یک پدیده زیستی برای استفاده غیر زیستی شده ایم که از طریق ایجاد پیوند بین اجزای زیستی و غیر زیستی انجام می گیرد."
نتایج این تحقیق با عنوان« طرح کوانتومی برای انتقال انرژی تابشی آنزیم های کرم شب تاب » در ماه اخیر منتشر گشت. در آزمایش می و همکارانش، آنزیم مسئول درخشندگی به سطح نانوراد ها متصل می شود و رنگ دانه کرم شب تاب که بعدا به آن اضافه می شود نقش سوخت به منظور درخشش را بازی می کند. زمانی که سوخت مورد نیاز و آنزیمِ درخشندگی باهم واکنش می دهند، نوعی انرژی آزاد می شود که با انتقال به نانو راد ها سبب درخشش آنها را فراهم می آورد. این فرآیند به «انتقال و تقویت انرژی بایو لومی نسنس» یا BRET معروف است.
ترفند اصلی برای افزایش کارایی کاهش مسافتِ بین آنزیم و سطح نانوراد ها است که با اصلاح ساختار نانوراد ها امکان پذیر می گردد.
پروفسور می درادامه می گوید: ما توانسته ایم راهی را بیابیم که به طور شیمیایی آنزیم رنگ دانه های دستکاری شده کرم شب تاب به طور ژنتیکی را مستقیما به سطح نانوراد ها پیوند می زند. قابل ذکر است که می و همکارانش در دانشکده کانتی کت جز معدود افرادی هستند که موفق به دستکاری ژنتیکی آنزیم رنگ دانهِ درخشنده کرم شب تاب شده اند.
لایه خارجی نانوراد ها از سولفید کادیم و هسته داخلی آن از کادیم ِسلناید تشکیل شده. هر دوی این مواد فلز های نیمه هادی بحساب می آیند. با دستکاری اندازه هسته و طول نانورادها می توان رنگ نور تولید شده را تغییر داد و این درحالیست که کرم شب تاب قادر به تولید نورهای رنگی که در محیط آزمایشگاهی تولید می شود، نیست. دانشمندان تا به حال و با استفاده از این شیوه توانسته اند نورهای سبز، نارنجی و قرمز را در محیط آزمایشگاهی تولید کنند. آنها همچنین موفق به ساخت بهترین مقیاس وساختارِ انتقال انرژی برای نانوراد ها شده اند که توسط آن نور با فرکانسی نزدیک به اشعه مادون قرمز تولید می شود. به طور عملی اشعه مادون قرمز دارای طول موج های بلندتری نسبت به نور قابل رویت توسط چشم است. درخشش با طول موج مادون قرمز اهمیت بسزایی دارد زیرا از آن می توان برای ساخت عینک های دید درشب، تلسکوپ ها و دوربین های مورد استفاده در پزشکی استفاده کرد.
البته در حال حاضر این تکنولوژی تنها در محیط آزمایشگاهی قابل استفاده است اما تحقیقات بیشتری در حال انجام است تا روش های بهتری برای پشتیبانی از فرآیندِ شیمیایی و انتقال انرژی برای زمان طولانی تر را ممکن سازد.
پروفسور می معتقد است که چنین کشفی مقدمه ایست برای فن آوری های پیشرفته تردر آینده به منظور تبدیل انرژی شیمیایی به نور. با این وجود ایده جایگزینی نانوراد های درخشنده به جای لامپ های ال ای دی دیگر یک داستان علمی تخیلی بشمار نمی رود.


منبع:
(ScienceDaily (June 15, 2012
نانوتکنولوژی،کرم، شب تاب

نظرات

پیغامی ارسال نشده است.

ارسال نظر

برای ارسال پیغام لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

امتیازات

امتیاز دادن فقط برای اعضاست.

برای امتیاز دادن یا ثبت نام کنید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.

امتیازی داده نشده است.

تبلیغات

زمان بارگزاری صفحه: 0.19 ثانیه
12,118,543 بار بازدید صورت گرفته است