شیر مادر از بین برنده ویروس اج آی وی
ارسال شده توسط hakim در سه شنبه 30 خرداد 1391 9:03




چکیده:شير مادر از بين برنده ويروس HIV و مانع انتقال ويروس از راه دهان مي شود


بيش از 15 درصد ابتلا به ويروس HIV‌ در كودكان اتفاق مي افتد. بدون انجام فرایند های درمانی، تنها 65 درصد از كودكان مبتلا به اين ويروس مي توانند تا اولين سال تولد خود زنده بمانند و كمتر از نيمي از آنها به سن دوسالگي خواهند رسيد. اگرچه شيردهي به عنوان يكي از راههاي ابتلا به اين ويروس معرفي مي شود، اما اكثر كودكان شيرخوار عليرغم تماس طولاني و مكرر با والد بیمار به ويروس HIV‌ مبتلا نمي شوند.
ادامه متن





شير مادر از بين برنده ويروس HIV و مانع انتقال ويروس از راه دهان مي شود

بيش از 15 درصد ابتلا به ويروس HIV‌ در كودكان اتفاق مي افتد. بدون انجام فرایند های درمانی، تنها 65 درصد از كودكان مبتلا به اين ويروس مي توانند تا اولين سال تولد خود زنده بمانند و كمتر از نيمي از آنها به سن دوسالگي خواهند رسيد. اگرچه شيردهي به عنوان يكي از راههاي ابتلا به اين ويروس معرفي مي شود، اما اكثر كودكان شيرخوار عليرغم تماس طولاني و مكرر با والد بیمار به ويروس HIV‌ مبتلا نمي شوند.
پژوهشگران HIV‌ هنوز هم با اين معما روبرو هستند: آيا شيردهي اين ويروس را به كودك منتقل مي كند يا از كودك در برابر ابتلا به ويروس HIV محافظت مي كند.
تحقيق جديدي در دانشكده پزشكي كاروليناي شمالي، به بررسي اين تناقض در موش آزمايشگاهي پرداختند تا نشان دهد كه شيردهي تاثير بسيار زيادي در از بين بردن ويروس HIV دارد و از انتقال دهاني اين ويروس محافظت مي كند.
دكتر «ویکتور گارسیا» نویسنده ارشد این مقاله و استاد پزشکی در مرکز UNC برای بیماری های عفونی و مرکز تحقیقات در مورد بیماری ایدز می گوید:
"اين مطالعه چشم انداز مهمي را در توانايي شگفت انگيز بدن در از بين بردن ويروس HIV فراهم مي كند و از انتقال آن نيز جلوگيري مي نمايد. همچنین راههای جدیدی را برای جداسازی محصولات طبیعی ایجاد می کند که می تواند برای مقابله با این ویروس از آن ها استفاده شود."
«گارسیا» و همکارانش در استفاده از مدل موش آزمایشگاهی "BLT" که از طریق سلولهای مغز استخوان، کبد و بافت غده تیموس به انسان و سیستم ایمنی بدنشان، ایجاد می شود، پیشگام بوده اند. این مدل موش آزمایشگاهی به طور کامل داراي عملکردي مشابه سیستم ایمنی بدن انسان است و می تواند در مقابله با ویروس HIV عملکردی مشابه سیستم ایمنی بدن واقعی انسان داشته باشد.
در این مطالعه پژوهشگران در ابتدا مشخص کردند حفره دهان و دستگاه گوارش فوقانی موش BLT سلولهای مشابهی دارند که در انتقال دهانی ویروس HIV در انسان ها تاثیرگذار است و سپس ویروس را به طور موفقیت آمیز از طریق این راهها به موش منتقل می کنند. هرچند وقتی ویروس HIV از طریق شیر یک زن آلوده به HIV به موش داده می شود، این ویروس نمی تواند منتقل شود.
«آنجلا وال» یکی از محققین آزمایشگاه دکتر «گارسیا» و مسئول اصلی نگارش این مقاله می گوید:
"این نتایج بسیار حائز اهمیت هستند؛ زیرا نشان می دهند که شیردهی می تواند به طور کامل از انتقال دهانی این ویروس که در شیر مادران آلوده به این ویروس وجود دارد، جلوگیری نماید."
این مورد اثبات کننده فرضیه "اسب تروا" است که می گوید HIV در سلول ها در برابر سیستم دفاعی بدن، در مقایسه با خود ویروس بسیار مقاوم تر است.
در نهایت، پژوهشگران تاثیر پیشگيری قبل از ابتلا را از طریق داروهای ضد ویروسی برای انتقال دهانی HIV مورد تحقیق و مطالعه قرار دادند.
«گارسیا» و تیم همراه وی پیش از این نشان داده بودند که پیشگیری قبل از درمان در برابر انتقال وریدی، واژن و رکتوم در موش BLT موثر تر است. در این مطالعه، به موش داروهایی به مدت هفت روز (سه روز قبل و 4 روز بعد از تماس با این ویروس) داده می شود و در نتیجه موش 100 درصد در برابر انتقال ویروس ایمن می شود. آخرین یافته ها اهمیت راههای درمان جایگزین را نشان می دهد که می تواند برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس مورد استفاده قرار گیرد.
«گارسیا» معتقد است:
"نباید کودکان را به دلیل شیرخوردن در معرض ابتلا به این ویروس قرار داد. شیرخوردن، یک تغذیه کلیدی برای کودک است و از ابتلا وی به دیگر ویروس ها محافظت می کند، به خصوص جایی که آب تمیز برای نوزاد کمياب است. دانستن چگونگی انتقال ویروس به نوزادان و کودکان علیرغم اثرات محافظتی شیر به ما کمک خواهد کرد تا از گسترش بیماری ایدز در سطح جامعه جلوگیری نماییم."

این تحقیق در 14 ژوئن 2012 در مجله آنلاین موسسه پاتوژن منتشر گردید.
لازم به ذكر است كه بودجه این پژوهش از سوی موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی و موسسه ملی بهداشت و درمان و همچنین مرکز تحقیقاتی بیماری ایدز تامین گردیده است.


منبع:
(ScienceDaily (June 14, 2012