افسردگی و روشنایی شبانه!
ارسال شده توسط hakim در پنج شنبه 12 مرداد 1391 20:05



روشنایی در هنگام شب عاملی برای تشدید افسردگی
گاهی اوقات رونپزشکان برای درمان افسردگی در افرادی که خیلی کم از نور خورشید در صبح بهرمند می شوند از روش نور درمانی استفاده می کنند.

اما نور زیاد هم گاهی اوقات می تواند منجر به مختل شدن خلق و خو گردد.
آخرین تحقیقات دراین زمینه بر روی حیوانات، نشان از تشدید افسردگی به علت قرار گرفتن زیاد در معرض نور در هنگام شب است.

ادامه متن








روشنایی در هنگام شب عاملی برای تشدید افسردگی
گاهی اوقات رونپزشکان برای درمان افسردگی در افرادی که خیلی کم از نور خورشید در صبح بهرمند می شوند از روش نور درمانی استفاده می کنند.

اما نور زیاد هم گاهی اوقات می تواند منجر به مختل شدن خلق و خو گردد.
آخرین تحقیقات دراین زمینه بر روی حیوانات، نشان از تشدید افسردگی به علت قرار گرفتن زیاد در معرض نور در هنگام شب است.
به گفته ریچارد استیون از مرکز سلامت دانشگاه کنتیکت، اطلاعات جدید نتایج مشاهداتِ تحقیقاتی بر روی افراد شاغل در شیفت شب این مسئله را تایید می کند.
او همچنین اضافه می کند که این فرایند، علاوه بر اختلالات رفتاری و خلق و خو، در رده بیماری ها و مسائل در حال رشد مانند سرطان، مرض قند و چاقی اثر مفرط قرار می گذارد.
این تاثیر زمانی ایجاد می شود که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور درهنگام شب با بر هم زدن ساعت زیستی و ضرباهنگ روزانه آن موجب اختلال در روند زندگی روزمره می گردد.
در تحقیق جدید که نتایج آن در تاریخ 3 مرداد و به صورت آنلاین منتشر شد:

گروهی از همسترها برای 4 هفته و به طور عادی در معرض نور روز و تاریکی شب قرار گرفتند.
برای 4 هفته بعدی دانشمندان نصف آنها را در معرض نور کم در هنگام تاریکی شب قرار دادند و بقیه آنها طبق روال عادی روز را طی نمودند، سپس همه مورد بررسی قرار گرفتند.

با مقایسه همسترهایی که به طور عادی در معرض نور قرار می گرفتند و آنهایی که در طول تاریکی شب در معرض نور خفیفی قرار داشتند، مشاهده شد که گروه دوم علاقه خود را برای خوردن نوشیدنی های شیرین از دست داده اند و به فعالیت هایی که قبلا از انجام آنها لذت می بردند علاقه ای نشان نمی دهند.

در آزمایش دوم مدت زمانی که حیوانات مورد مطالعه از یک استخر آب خود را نجات می دادند اندازه گیری شد.
همسترهایی که در معرض روشنایی بیش از حد در طول شب قرار گرفته بودند بعد از چند بار سعی، تلاش خود را با شناور شدن بر روی آب متوقف می ساختند که این علامتی برای وجود «رفتار نا امیدی» و افسردگی در آنها بشمار می رفت و 10 برابر بیشتر از گروهی بود که تحت بازه عادی روشنایی، مورد آزمایش قرار گرفته بودند.

با آزمایشِ بافت های هیپوکامپ که بخشی از ساختمان مغز و مسئول ایجاد رفتار مرتبط با افسردگی محسوب می شود در همسترهایی که در معرض نور در هنگام شب قرار گرفته
بودند :
تراکم کمتری در میزان سلول های عصبی که به «خارهای دندریتی» معروف هستند، نمایان گشت.
وظیفه این قسمت ها برقراری ارتباط بین سلول های مغز است.
کاهش قابل توجه در خارهای دندریتی در هیپوکامپ با آنچه افسردگی شدید در انسان ها نامیده می شود رابطه مستقیم دارد.
بنا بر گزارش تحقیق:
تمام علایم افسردگی مانند تغییرات سلول های عصبی تنها درطول دو هفته پس از بازگشت حیوانات مورد آزمایش، به دوره عادی روشنایی و تاریکی از بین رفت.
همچنین دانشمندان با تزریق داروهایی خاص که مانع از فعالیت مولکولی « توده عامل ایجاد کننده مرگ سلولی» می شوند، توانستند علایمی از مقابله با افسردگی را با جلوگیری از کاهش سلول های عصبی مشاهده نمایند.
از آنجایی که چنین ترکیب شیمیاییِ التهاب آوری با ایجادافسردگی در انسان ارتباط مستقیم دارد، یکی از نتایج تحقیق حاکی از وجود ارتباط بین روشنایی در هنگام شب و ایجاد افسردگی درانسان است.
به گفته یکی از دانشمندان، مطالعات انجام گرفته بر وجود روشنایی در هنگام شب و اختلالات رفتاری از اهممیت بالایی برخوردار است اما برای بررسی مولکولی مغز در انسان به سادگی آزمایشات انجام گرفته بر روی حیوانات نیست.
نتایج این تحقیق، به ما می گوید:
این است که برهم خوردن نظم ساعت زیستی بدن با قرار گرفتن در معرض روشنایی در طول شب می تواند عاملی بسیار مهمی در ایجاد اختلالات رفتاری و زیستی به حساب آید.


منبع:
edition : Tuesday, July 24th, 2012:http://www.sciencenews.org/view/generic/id/342495